Herning er klar til kæmpestort rykind

Foto: Herning Kommune.
dato

Alt er kørt i stilling til at modtage cirka 35.000 gæster i centrum af Herning 2. pinsedag, hvor Royal Run afvikles. Herning Kommune opfordrer til, at alle viser hensyn, hjælper hinanden - og finder alternative veje til midtbyen.

18.500 løbere er klar ved startsnorene, når Royal Run med H. K. H. Kronprinsen i spidsen afvikles i Herning 2. pinsedag. Forventningen fra arrangørerne er, at cirka 35.000 mennesker vil befinde sig i og omkring det centrale Herning på løbsdagen. Det gør begivenheden til den største endags-begivenhed i Herning i nyere tid.

Det stiller store krav til logistikken. Planlægningen af det enorme event har stået på i månedsvis, og forberedelserne har naturligvis i særlig grad handlet om afviklingen af trafikken og håndteringen af de store menneskemængder.

- Vi glæder os til at afvikle Royal Run. Vi er vant til at have mange gæster i Herning Kommune, og vi har gjort alt, hvad vi kan, for at det skal blive en festdag for alle, siger Elo Christensen, Herning Kommunes Sport Event Manager.

- Vi opfordrer til, at alle viser hensyn, hjælper hinanden, tager det stille og roligt og følger de anvisninger, der kommer fra de mange frivillige, som skal være med til at sikre, at det bliver en god dag. Det er klart, at når så mange mennesker er samlet i og omkring centrum, vil der kunne opstå situationer, hvor det kan være nødvendigt med lidt ekstra tålmodighed, siger han.

Sådan kommer du bedst frem
Cirka en tredjedel af gæsterne, omkring 12.000, ventes at komme fra nærområdet, og de opfordres til at tage offentlig transport, gå eller cykle rundt til løbet og de mange små og store begivenheder, som er arrangeret i forbindelse med Royal Run.

For gæster, der ankommer i bil, er der etableret eventparkering på P2 og P3 ved MCH på Vardevej, hvorfra der kører shuttlebusser direkte til og fra startområdet.

Fra banegården vil cityguides hjælpe med at vise vej, og der vil være skilte til startområdet. Der er udarbejdet cykelruter fra de omkringliggende byer, så alle kan undgå spærrede veje. I nærheden af start- og mål-området vil der være etableret cykelparkering.

Tusindvis af borgere i Herning med adresse i de områder, løbet foregår, har modtaget besked i e-boks om, hvordan de skal forholde sig.

Der er yderligere information om både trafik, program og løberuter på royalrun.dk.

Kilde: Herning Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.