Kvistens Taskforce holder oplæg i Herning

Der kan være enormt mange skam- og skyldfølelser forbundet med at have været udsat for seksuelle overgreb i opvæksten. Mange oplever sig alene med deres oplevelser og deres efterreaktioner og er bange for at blige stigmatiseret, hvis de opsøger hjælp. Dét tabu vil Kvistens Taskforce gerne nedbryde. Med udgangspunkt i deres egen historie spreder de håb, inspiration og mod til at opsøge hjælp. (Foto: Kurt Kyed)
dato

Den 22. maj kan du høre et oplæg om at leve med senfølger efter en barndom præget af seksuelle overgreb. Kvistens Taskforce inviterer til gratis oplæg på Herning Bibliotek.

Kvistens Taskforce er en gruppe modige kvinder og mænd, der står frem med deres oplevelser og erfaringer som ofre for seksuelle overgreb og misbrug i opvæksten. Deres oplæg kan høres af alle, der ønsker øget kendskab til behandling, senfølger efter seksuelle overgreb og forebyggelse. Deltagelse er gratis og kræver ikke forudgående tilmelding. Til oplægget vil du også få mulighed for at høre om mulighederne for at få hjælp i Kvisten. 

Kvistens Taskforce holder oplæg på Herning Bibliotek, Østergade 8, 7400 Herning d. 22. maj kl. 17.00 - 19.00. Se link til begivenhed på Facebook her. 

Give håbet om et godt liv videre 
Til oplægget vil du få et ærligt indblik i livet med senfølger fortalt af dem, der selv har prøvet det. En af dem er Rasmus, der i Taskforcen har holdt oplæg i fængsler, på biblioteker, for fagpersoner i kommunale enheder mm. For ham er det vigtigt at give håbet videre til andre, der kæmper med senfølger efter seksuelle overgreb.

- Jeg savnede og savner stadig en større åbenhed og et fælles sprog om emnet. Det er en af grundene til, at jeg træder ind i det her. Håbet om, at jeg kan få andre til at gøre noget ved det længe før, jeg selv gjorde. Gør dig selv den tjeneste at opsøge hjælp, så du kan nå at få et rigtig dejligt liv, siger Rasmus og fortæller: 

- Mit eget liv var noget rod, og min hang til at bruge min ungdom på stoffer og alkohol til at dulme, har nok heller ikke hjulpet. Jeg har helt sikkert skuffet mange familiemedlemmer gennem tiden. Til arrangementer, hvor familie eller andre regnede med mig, har jeg stukket dem en løgn. Det, der skete inden i mig, kunne jeg ikke forklare. Jeg bar rundt på en skam så stor, at jeg ville gøre alt for at skjule, hvem Rasmus egentligt var. 

Du kan læse hans fortælling og oplevelser med gruppeterapi i Kvisten her.

Støt terapi til ofre for seksuelle overgreb
Har du mulighed for at støtte Kvistens og Rasmus kamp for at hjælpe flere mennesker senfølger efter seksuelle overgreb?

Du kan sende din støtte med via følgende muligheder:

- Kvistens MobilePay: 552478
- Kvistens bankkonto: 9100 – 4501666144

Kilde: Kvisten
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.